Puisi Ulang Tahun Bahasa Jawa: Ora Tau Kasepen

Sakmenika ing papan punika
sira nyalira tanpa kanca
sepi  tan ana swara
jagongan karo bayangan
kekancan karo gawean
nanging semangatmu gawe meri
kerja kerasmu nggegirisi
sikil-sikil nggo sirah
sirah-sirah nggo sikil
anggayuh cita-cita kang mulya

Punika dalan urip pilihanira
sing ora tau ngrasakke kasepen,
tumrapira kekancan ora ateges
kudu terus bebarengan
Senajan kekancan ora papa
upami  dhewekan

Gegayuhanira mesthine beda
karo cita-cita rencangira
Senajan atinira cumaket
bebasna raganira pisah papan
berkorban demi anggayuh impian
kanthi kerja keras raga lan pikiran
dilambari bungahe ati

Haturaken sugeng tanggap warsa,
muga-muga cita-citanira,
dikabulke Allah kang maha kuasa
(bakso bangjo)

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: