Sapa Bisa Nglebokke Jerapah Ning Kulkas?

Aku ethuk cangkriman iki ning sawijining acara pelatihan sing isine tentang being the best (dadi sing paling apik). Aja dadi wong sakbaene uwong, dadiyo wong kang mumpuni. Salah sawijining materi pelatihan sing menarik yaiku cangkriman sing ditakoake si trainer.

Pemandangan, view dari dalam Bakso Bangjo

Mungkin panjenengan sampun nate mirengaken cangkriman, ugi sampun mengertos jawaban cangkriman sing jarene dikarang dening sawijining konsultan internasional punika. Nalika cangkriman iku ditakoake ing pelatihan — ketoke ya sipilitik — iso di bedhek karo peserta pelatihan. Sing pada njawab ethuk hadiah buku karangane si trainer.

Ana filosofi mranani ing sak njerone cangkriman, yaiku kautaman mikir kanti sederhana. Resep supaya iso njawab cangkriman, yaiku pikiran sing sederhana. Uga ana piwulang liyane, yaiku sesambungan antara cangkriman siji lan sijine, mratelaake anane sesambungan antara masalah siji lan masalah liyane ing kahanan saben dina.

Jarene naliko cangkriman ditakokke marang bocah-bocah cilik, sebagian cangkriman iso di jawab. Sebabe cah cilik pikirane isih sederhana, durung tau krungu informasi sing marakke pikirane rumit. Beda karo wong tuwo sing wis ngerti werno-werno perkara.

^_^

Apa tho isining cangkriman iku?

Cangkriman-1
Piye carane nglebokke jerapah ning kulkas?

Jawaban:
Dibukak lawange, dilebokke jerapahe, banjur lawange ditutup meneh.
(persis ngajari bocah TK nyimpen jeruk ning jero kulkas ya?)

Cangkriman-2
Piye carane nglebokke gajah ning njero kulkas?

Jawaban:
Dibukak lawange, dithokke jerapahe, dilebokke gajahe, trus ditutup meneh lawange.
(Ojo lali jerapahe dithokke ndisik, ndak suk-suk-an ning jero kulkas, terus malah pada gelut)

Cangkriman-3
Macan si rajaning alas nganaake konferensi kanggo kabeh kewan.
Kewan apa sing ora teka?

Jawaban:
Mesthine wae si gajah, amarga isih ndekem ning njero kulkas.
(isih ana hubungane karo cangkriman-2)

Cangkriman-4
Piye carane nyabrang kali sing dianggo omah dening baya cacahe akeh benget?

Jawaban:
Ya garek nglangi, wong bayane lagi pada melu konferensi
(Hehehe isih ana sesambungane karo cangkriman sakdurunge. Masalah-masalah sing mbendina awake dewe alami mungkin pada saling berhubungan).

3 Balasan ke Sapa Bisa Nglebokke Jerapah Ning Kulkas?

  1. excellent issues altogether, you simply gained a new reader.
    What may you recommend about your publish that you just made some days ago?
    Any certain?

  2. It’s going to be finish of mine day, except before finish I am reading this impressive paragraph to increase my knowledge.

  3. Thank you for another informative site. Where else could I get that type of
    info written in such a perfect means? I’ve a project that I am simply now working on, and I have been on the glance out for such information.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: